Frequently asked questions

Moet ik super sportief zijn om hieraan deel te nemen?

Helemaal niet! De activiteiten zijn geschikt voor iedereen en kunnen op verschillende niveaus worden uitgeoefend. Zelfs als je helemaal niet wil deelnemen aan een activiteit dan is dat ook prima en focus je je op het fotograferen van anderen. Het programma is voor iedereen die van fotograferen en outdooractiviteiten houdt.

Wie organiseert de Outdoor Photography Experience?

De Experience is een samenwerking tussen fotograaf Martin Hogeboom en Activ8You en Costamundo, twee bedrijven van Nederlandse avonturiers die naar Spanje geëmigreerd zijn en met dit concept de handen ineen slaan. Activ8You organiseert al jaren sportieve activiteiten, zomerkampen en compleet verzorgde vakanties aan de Costa Tropical. Costamundo is een productiebedrijf van een filmmaker die in meer dan 60 landen met een camera werkte en nu vanuit Spanje filmt en fotografeert.

Hoe ziet het programma er globaal uit?

We kunnen het programma helemaal op maat maken voor jou en je gezelschap. Het kan aangepast worden aan de duur, het aantal personen en of de nadruk op fotografie of op activiteiten moet liggen. Maar het uitgangspunt is altijd hetzelfde: een leuke combinatie van outdooractiviteiten die gebruikt worden als onderwerp voor creatieve masterclasses fotografie.

Martin Hogeboom belicht verschillende onderwerpen en je kunt altijd aangeven waar je meer over zou willen weten. Gedurende de activiteiten wordt er uiteraard veel gefotografeerd. Na terugkomst bij het hotel krijg je dan ook de tijd om rustig foto’s te bekijken en te selecteren. Tijdens en na het diner bekijken we elkaars werk en kun je vragen stellen.

Wat leer ik tijdens de Outdoor Photography Experience?

Onze focus ligt op creatief fotograferen in plaats van technisch fotograferen. We vinden het vooral belangrijk dat iedereen lol heeft en anders leert kijken en (daardoor) creatiever gaat fotograferen. Je kunt over licht leren of over fotograferen in en bij water (hoe ga je om met reflectie?) maar ook hoe je bijvoorbeeld GoPro’s of andere action camera’s kunt inzetten. Verder kunnen we workshops over lenzen, en gadgets voor je apparatuur organiseren.

Vier je met je groep of bedrijf een evenement of jubileum? Is er een thema? Of wil je graag teambuilding activiteiten? We kunnen alles verwerken in de workshops dus laat ons vooral weten wat jullie willen leren en mee willen nemen naar huis!