Frequently asked questions

Moet ik super sportief zijn om hieraan deel te nemen?

Helemaal niet! De activiteiten zijn geschikt voor iedereen en kunnen op verschillende niveaus worden uitgeoefend. Zelfs als je helemaal niet wil deelnemen aan een activiteit dan is dat ook prima en focus je je op het fotograferen van anderen. Het programma is voor iedereen die van fotograferen en outdooractiviteiten houdt. Het enige criterium is dat je over (basis)kennis van fotografie en fotoapparatuur beschikt.

Wie organiseert de Outdoor Photography Experience?

De Experience is een samenwerking tussen Activ8You en Costamundo, twee bedrijven van Nederlandse avonturiers die naar Spanje geëmigreerd zijn en met dit concept de handen ineen slaan. Activ8You organiseert al jaren sportieve activiteiten, zomerkampen en compleet verzorgde vakanties aan de Costa Tropical. Costamundo is een productiebedrijf van een filmmaker die in meer dan 60 landen met een camera werkte en nu vanuit Spanje filmt en fotografeert.

Hoe ziet het programma er globaal uit?

Op dag 1 kom je aan in La Herradura en op dag 6 vertrek je weer. Dag 2,3,4 en 5 zijn de programmadagen en daarbij draait alles om fotografie! We ondernemen alles vanuit één comfortable uitvalsbasis en omdat we in de directe omgeving bergen, grotten, stranden en de zee vinden, hoeven we weinig te reizen. We kunnen onze tijd dus optimaal benutten om actief én creatief bezig te zijn.

Martin Hogeboom belicht verschillende onderwerpen en je kunt altijd aangeven waar je meer over zou willen weten. Gedurende de activiteiten wordt er uiteraard veel gefotografeerd. Na terugkomst bij het hotel krijg je dan ook de tijd om rustig foto’s te bekijken en te selecteren. Tijdens en na het diner bekijken we elkaars werk en kun je vragen stellen.

Wat leer ik tijdens de Outdoor Photography Experience?

Alles wat je leert gaat over (beter) fotograferen. Je krijgt onder andere tips over daglicht en het ‘golden hour’ versus hard licht. Hoe fotografeer je snelle actie? Hoe gebruik je het landschap (welke positie kies je precies)? en de natuur als voor- of achtergrond in je foto’s?  Je leert fotograferen in en bij water (hoe ga je om met reflectie?) maar ook hoe je bijvoorbeeld GoPro’s of andere actioncamera’s het beste kunt inzetten. Verder krijg je interessante workshops over lenzen, en gadgets voor je apparatuur. Aangezien we elke dag op andere locaties fotograferen, zijn er vele variabelen waardoor je goed leert anticiperen en creatief leert denken. Ten slotte gaat een niet onbelangrijk deel over het selecteren en nabewerken van je foto’s.